به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالرضا دشتی زاده گفت: مهمترین هدف کاوش باستان شناسی از قلعه نادری که به دوره صفوی – نادری منتسب و در فهرست آثار ملی قرار دارد، گاهنگاری استقراری در این سازه دفاعی است.
وی با اشاره به اهمیت اطلاع از تاریخ دقیق ساخت قلعه نادری لافت افزود: در فعالیت میدانی کاوش در این قلعه می توان با حفر تراشه و لایه نگاری به دوره های تاریخی که این سازه دفاعی مورد استقرار قرار گرفته، پی برد.
رئیس میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد قشم ضمن تاکید بر ضرورت این کاوش تصریح کرد: قلعه نادری در بندر تاریخی لافت و دیگر سازه های دفاعی کشور در کرانه های شمالی و جزایر خلیج فارس، نشانگر حاکمیت ایرانیان به عنوان تنها دریابانان دریای پارس به ویژه آبراهه هرمز است.
به گفته وی، با انجام کاوشهای باستان شناسی به روشنی می توان از طریق سازه های تاریخی به رویدادهای مختلف ایران در دریای پارس پی برد.
دشتی زاده گفت: کاوش قلعه نادری یکی از مراحل ساماندهی این قلعه است که پیش از آن نورپردازی در این منطقه تاریخی انجام شده و پس از پایان این فعالیت میدانی و مراحل تکمیلی ساماندهی، این محوطه می تواند مورد بازدید گردشگران قرار گیرد.
بندر تاریخی لافت در ساحل شمالی جزیره قشم، نزدیکترین قسمت این جزیره به سرزمین اصلی (بندر پهل در بندرعباس) محسوب می شود.
نظر شما